Právě se nacházíte:

Oleje Olerico

Olerico vyrábí 100 % přírodní prémiové české oleje. Jsou lisované za studena tradičními postupy tak, aby si zachovaly důležité vitamíny, živiny a minerální látky. Jsou zcela bez konzervantů a jakýchkoli barviv. Všechny oleje jsou vhodné k použití ve studené i teplé kuchyni a dodají vašim pokrmům výraznou a nezaměnitelnou chuť i vůni. Vyrábí se v několika variantách z různých druhů surovin. Různé druhy olejů Olerico si můžete nechat dovést spolu s dalším nákupem z Kolonial.cz.  

V nabídce najdete tyto oleje:

Hroznový olej: 
Olej jemné chuti a vůně se hodí pro zvýraznění chuti, na marinování masa a ryb, k čerstvé zelenině i sýrům. Ideální na smažení a pečení díky vysokému stupni spalování. Je cenným zdrojem nenasycených mastných kyselin (kyseliny linolové), flavonoidů (antioxidanty), vitamínů E, B, C, A a F, zinku, mědi a selenu. 

Olej z lískových ořechů:
Olej s lahodnou jemně sladkou chutí se hodí do salátů, k sýrům i pečivu, k dochucení bramborové kaše, omáček i vařené zeleniny. Zvýrazní chuť pečeného masa a ryb. Vynikající k obilovinám či sladkému pečivu, není doporučen na smažení. Je zdrojem nenasycených mastných kyselin, vitamínů C, E, B1, B2 a B6, vápníku, fosforu, hořčíku, železa, zinku, sodíku.

Olej z vlašských ořechů
Olej vynikající nezaměnitelné chuti a vůně hodící se do studené i teplé kuchyně, do salátů, k sýrům, masu, na pečivo. Je cenným zdrojem nenasycených mastných kyselin (omega 3), vitamínů E, B1, B2 a B6, hořčíků, vápníku, zinku, manganu, proteinů, fosforu, draslíku a mědi.

Hořčičný olej: Lze jej využít ve studené i teplé kuchyni. Hodí se do zeleninových pokrmů, na brambory i maso. Je cenným zdrojem vitamínů E, K a PP (niacinu).

Makový olej:
Olej je charakteristický jemnou chutí i vůní po mletém máku, hodí se do teplé i studené kuchyně, do slaných i sladkých pokrmů. Je cenným zdrojem vápníku a hořčíku, železa i vitamínu E.

Dýňový olej:
Olej s výraznou dýňovou chutí a hnědou až červenou barvou je vhodný k dochucení polévek, rizota, grilovaných ryb či těstovin, do salátových zálivek i ovesné kaše. Je cenným zdrojem vitamínů E, B1, B2 a K, hořčíku i zinku.

Sezamový olej:
Olej s nezaměnitelnou chutí a vůní se hodí do slaných i sladkých pokrmů, k restované zelenině či masu, do marinád a dresinků, ke smažení řízků, k pečeným moučníkům, vynikající masážní a pěstící prostředek. Je zdrojem nenasycených mastných kyslin, vitamínů B1, B2, a B3, hořčíku, vápníku, železa, vlákniny, fosforu, draslíku a karotenů.

Různé druhy olejů Olerico si můžete zakoupit na Kolonial.cz za cenu 299 Kč.
https://www.kolonial.cz/vyhledavani?search=Olerico