„Sinatra v teniskách“ zazní v Kině Sněžník

Znáte ho. Stojí za to. Jazzově-popový klavírista a zpěvák Jamie Cullum. Přes svůj mladý věk je držitelem mnoha prestižních hudebních cen, například nominací na Grammy, Brit Awards či na Zlatý Globus. Své desky prodává po miliónech, vystupoval například s Massive Attack, Herbie Hancockem, Stevie Wonderem, Radiohead, Eltonem Johnem, Burtem Bacharachem, Justinem Timberlakem. Speciální představení si u něho také objednala britská královská rodina.

Takzvaný „Sinatra v teniskách“, kterého mělo možnost české publikum slyšet prozatím jen jednou, se nám opět představí v přímém přenosu již v neděli 1. května od 21:30h na velkém sále v Kině Sněžník Děčín. Jamie Cullum dokonale spojuje pop s jazzem. Pohybuje se na ostré hraně kvality. Stačilo by se posunout o píď vedle a byl by to velice dobře zabalený pop. Tento mladý jazzový performer je ovšem přece jen o několik tříd výš. Jeho hudba se třpytí a má různá pozlátka, přesto je jejím základem jedinečnost Cullumovy osobnosti. 

Britský Cheltenham Jazz Festival se chystá oslavit návrat mladičké jazzové superstar Jamieho Culluma nečekaným způsobem: Jamie se sice ujal role hostujícího ředitele tohoto festivalu, ale zároveň bude jeho vyprodaný festivalový koncert přenášen živě do více než 40 kin po celé Británii, Irsku a Evropě. K nim se připojí i Kino Sněžník Děčín, jako jedno z mála v České republice.

Publikum bude mít tak možnost si vychutnat v HD obraze na velkém plátně s prostorovým zvukem  exkluzivní set složený z klasiky, jeho posluchačsky nejoblíbenějších skladeb a v neposlední řadě materiálu, který dosud nikde neuveřejnil.

Čtěte více